Onderhoud

Waar je van houdt, moet je goed voor zorgen. Dat geldt zeker voor je nieuwe paar schoenen! Ongeacht het materiaal, blijven jouw schoenen het mooiste en het best in conditie als je ze goed verzorgt. Regelmatig onderhoud zorgt voor het behoud van een goede pasvorm, originele kleur- en materiaal eigenschappen. Het is belangrijk om jouw schoenen regelmatig tegen inwerking van vuil en vocht te behandelen. Vuil en vocht kunnen de uitstraling en soepelheid van schoenen onherstelbaar aantasten. Met een goede bescherming heb je veel langer plezier van jouw aankoop. Een goede bescherming is de basis. Als het om een natuurproduct gaat, zoals bijvoorbeeld leer, bevelen we je aan om de schoenen regelmatig een goede voeding te geven. Verschillende synthetische materialen zoals lak moet je onderhouden met een daarvoor bestemd product. Hierdoor behouden deze materialen langer hun originele uitstraling en draagcomfort. Wij adviseren om voordat je een onderhoudsmiddel gebruikt altijd eerst goed de gebruiksvoorschriften op de verpakking te lezen. Gebruik niet teveel onderhoudsmiddel, het is beter schoenen een keer meer te behandelen dan in één keer teveel.

Bij het aan- en uittrekken van je schoenen is het belangrijk om sluitingen zoals veters, gespen en ritsen altijd helemaal te openen. Wissel regelmatig je schoenen, zodat deze weer even op adem kunnen komen. Doe dit ongeveer om de twee dagen. Zo kan eventueel transpiratievocht verdampen. Als je jouw schoenen na het dragen meteen voorziet van een schoenspanner of laarzenspanner blijft de oorspronkelijke vorm beter behouden. Als jouw schoenen onverhoopt toch nat of doorweekt zijn laat ze dan op kamertemperatuur drogen. Het drogen bij een warmtebron, zoals verwarming of openhaard, wordt afgeraden! Je kunt het beste een schoenspanner in jouw natte schoenen stoppen en opvullen met krantenpapier. Hierdoor blijven de schoenen in de juiste vorm.

 

VOOR & NA HET POETSEN


Verwijder eerst het stof en vuil van de schoen voordat je hem gaat poetsen. Probeer het onderhoudsmiddel eerst uit op een plek die minder in het zicht ligt. Je kunt dan het effect van het onderhoudsmiddel zien. Na het poetsen kun je de schoenen inspuiten met een protector. Hierdoor blijven het leer, de kleur en de aangebrachte waslaag beter beschermd.

 

STORE SERVICE


Niet de tijd of de middelen tot je beschikking? Kom dan langs van onze winkels. Wij poetsen uw schoenen kosteloos, zodat je nog langer plezier hebt van je favoriete paar! Wil je meer informatie? Kom dan eens naar onze winkel voor een passend onderhoudsadvies.

 

Copyright IQ | STUDIO 2018. All rights reserved. info@iqstudio.nl